05/16/14 06:53
(http://www.klassa.bg/)

Осуетен опит за прехвърляне на долари метне в детски книжки

 Перуански фалшификатори се опитали да прехвърлят в САЩ повече от 70 000 фалшиви доларови банкноти в книги със световноизвестни приказки за деца.

Митническата служба засякла в един от летищните складове в Лима голяма пратка на книгите "Червената шапчица", "Храбрият оловен войник", "Котаракът в чизми" за Ню Йорк. При извършената проверка митническите служители открили, че във всяка от книгите има по няколко доларови банкноти, които при изследването се оказали фалшиви.
"Подозренията възникнаха, след като стана известно местоназначението на пратката - обикновено в Съединените щати не се изпращат детски приказки от Перу", се посочва в доклада на националната данъчна администрация на Перу.
В понеделник перуанската полиция конфискува от двама столични предприемачи близо 2 милиона фалшиви долари и техника, която позволява отпечатването и на 100-доларови фалшиви банкноти.
Перу е една от страните с най-висок брой на фалшификатори в региона. В Лима и други големи градове често може да се срещнат улични "сарафи", които предлагат долари на изгоден обменен курс, но в действителност купувачът получава едно добро менте. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване