05/17/14 11:39
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: Институциите трябва да са отворени и ефективни

 Държавата не трябва да се подиграва на хората, институциите трябва да са отворени и ефективни, заяви президентът Росен Плевнелиев в Деня на отворените врати в президентската институция, предаде репортер на БГНЕС.

Денят на отворените врати се провежда за трета поредна година. Президентът по традиция поздрави първите посетители на институцията. Росен Плевнелиев ги запозна с ордените и медалите, връчвани за особени заслуги на български и чужди граждани.

За първи път гражданите имат възможност да видят и част от протоколните подаръци на българския президент. Сред тях са дарове от президента на САЩ Барак Обама, Нейно Величество кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, датското кралско семейство, държавни и правителствени ръководители, религиозни и политически лидери от цял свят.

На първите посетители на президентската институция Росен Плевнелиев отстъпи стола си в залата, където заседава Консултативният съвет за национална сигурност, показа им и работния си кабинет. /БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване