Орешарски в Израел: Решени сме да приключим разследването за Сарафово

Осъждахме и продължаваме да осъждаме всички форми на тероризъм и посягането върху живота на невинни граждани, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си със семействата на пострадалите и загинали при терористичния атентат в Сарафово, съобщи правителствената информационна служба.

И трети хеликоптер дири изчезналите в Балкана

И трети хеликоптер е включен в издирването на тримата младежи, изчезнали в района на връх Ботев.

Станишев: Около 250 000 лв. от парите на депутати и евродепутати от КБ ще отиват за студенти

Взехме решение 10 % от възнаграждението на евродепутатите от КБ ще бъдат отделяни във фонд, който да подкрепя талантливи български студенти. Нашите депутати тук също ще се включат. Това обяви на среща с младежи в НДК председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

РЗС ще подкрепя ГЕРБ на евроизборите

Партия Ред, законност и справедливост подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в изборите за членове на ЕП на 25 май с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа, която да бъде гарант за предизвикване на предсрочни парламентарни избори, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

Дърева: Безгръбначни хищници разяждат авторитета на ЕС, може да се разпадне

Интересът на основните играчи е по-малко хора да гласуват, защото тогава формации като АБВ, РБ, ББЦ може да нямат евродепутати, заяви по ТВ 7 журналистката Велислава Дърева. Шансовете на тези формации са доста ефимерни, защото хората не се интересуват от тези избори, а отношението на ЕС е дълбоко скептично, отчете тя.

Затварят ресторанта на парламента утре

Във връзка с разпространената информация от Българската агенция по безопасност на храните за спирането на дейността на хранителния комплекс на Народното събрание, пресцентърът на парламента прави следните уточнения:

Минчев: Няма леви и десни! Има получили и неполучили рушвет от енергийните корпорации

Организацията Прозрачност без граници се оттегли от независимото наблюдение на изборите, защото по никакъв начин присъствието ни там няма да помогне, заяви по ТВ Европа политологът Огнян Минчев.

Мартин Димитров: Губим 2 милиарда евросредства

С „Южен поток” управляващите опитват да има монопол на газ, а това означава скъпи цени. „Южен поток” се случва по грешния начин: иска се по него да тече само руски газ, това означава, че ще е скъп, коментира в "Лице в лице" Мартин Димитров.

България-обект на европроцедура заради "Южен поток”

България вече е обект на специална европейска процедура заради "Южен поток”. Процедурата не е наказателна, а спомагателна и резултатите от нея ще определят евентуални следващи мерки от страна на Европейската комисия.

Йовчев, доволен: Дунав не е опасен за България

При днешното си посещение на пристанището в Лом във връзка с обстановката заради повишеното ниво на река Дунав вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че е доволен от свършената работа под ръководството на кмета на община Лом Иво Иванов и на областния управител на Монтана инж. Николай Пенчев, съобщи пресцентърът на МВР.

Задържаха дрога, по-опасна от ЛСД

Получател на пратка с наркотик, беше задържан в центъра на София при съвместна операция на отдел „Борба с наркотрафика" при Митница Аерогара София и служители на ДАНС, проведена под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Доживотен затвор за убиеца на 3-годишния Асен от Пловдив

Доживотен затвор без право на замяна даде днес съдия Елена Шишкова от Пловдивския окръжен съд за убийство на тригодишно дете по особено мъчителен начин. Подсъдимият Ирхан Камбур ще изтърпява наказанието при първоначален строг режим. Защитата му сочеше друг виновник - сестрата на убитото дете.

ГЕРБ отрича за Даниел Георгиев

Към момента нито в деловодството на Народното събрание, нито в кабинета на председателя на Парламента не е депозирана молба за напускане на ПГ на ГЕРБ от народния представител Даниел Георгиев, съобщават от партията.

Ники Кънчев става рок жури на Kavarna Rock 2014

Ники Кънчев ще стане част от рок журито, което ще определи кои банди ще забият в първата вечер на Kavarna Rock 2014. Тази седмица, на 20 и 21 май, в столичния клуб Joy Station ще забият бандите Cold in December, ЕРИДАН, The A.X.E. Project, Хадес, Krossfire, Downer Kill, Revival, HUSS-BAND, Renegade, SEVI, John Steel и Еталон. Те ще влязат в музикална схватка за участие на Kavarna Rock 2014. Ники Кънчев ще застане редом до останалите членове на рок журито - Звезди от „Ахат“ и Митко Кърнев от Д2.

Гръцки джигит помля 15-годишно момиче на спирка

15-годишно момиче е в болница с тежки фрактури на двата крака и таза след жестока катастрофа на бул. „Руски” в Пловдив. Гръцки студент е връхлетял с жълт спортен „Нисан 350” на автобусната спирка, където ученичката чакала рейс.

Още един депутат от ГЕРБ застана зад Бареков

Още един депутат от ГЕРБ напуска парламентарната група на Бойко Борисов, обяви в Сливен Николай Бареков. Това е народният представител Даниел Георгиев, който се присъединява към екипа от експерти на "България без цензура", съобщиха от пресцентъра на партията.

Близките на Валя разпознаха дрехите й, но правят и ДНК експертиза

До 3 дни ще е готова ДНК експертизата, която ще даде повече информация за изхвърленото от морето вчера край Бургас тяло. Предполага се, че трупът е на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР в морския град.

Наша атлетка жертва на секс трафик на Острова

Бивша българска атлетка е била превърната в проститутка във Великобритания, съобщава британският вестник "Телеграф".

Шофьор сгази наш учен в САЩ

Шофьор прегази 62-годишна българка в Сан Диего, САЩ, след което избяга, съобщава Си Би Ес. Автомобилът се качил на тротоара с висока скорост, по който Анушка Михайлова и съпругът й вървели.

Миков свиква НС заради ГЕРБ

Извънредно заседание на Народното събрание ще насрочи в петък, в 10.00 ч., председателят на парламента Михаил Миков. Именно такова е искането на вносителите от ГЕРБ на вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.

Близнашки: Ако Миков не ни потърси за референдума, ще се видим в съда

На 10 март тази година внесохме 560 000 подписа с искане за референдум за промяна на изборните правила. До този момент нямаме никакъв контакт с ръководството на НС и това ни накара да свикаме пресконференция. От протокола на ГРАО става ясно, че 463 326 са валидните подписи, като от службата посочват, че 108 286 са невалидни. Това каза проф. Георги Близнашки за проверката на ГРАО.

10 хил. пяха с брадатата Кончита Вурст във Виена

10 хил. фенове от всякакава възраст се стекоха в неделя вечер на концерта на брадата певица Кончита Вурст във Виена. Победителката от Евровизия бе приветствана с много високи почести от канцлера на Австрия Вернер Файман и министъра на културата Йозеф Остермайер.

Водят тайни свидетели по делото „Октопод”

След като бяха разпитани четирима свидетели в Софийски градски съд по мега делото „Октопод”, съдия Румяна Ченалова закри заседанието. В залата останаха единствено прокурорите и обвиняемия Алексей Петров. Делото продължава с разпит на анонимни свидетели.

Маргарита Попова да оглави служебен кабинет след евровота

Вицепрезидентът Маргарита Попова е подходяща за служебен премиер, тъй като е консенсусна личност. Такова мнение изказа лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Протестна мрежа с пет въпроса до партиите

Във връзка с предстоящите след дни избори за Европейски парламент, Протестна мрежа пита основните партии следните въпроси, които смятаме за ключово важни за бъдещето на страната. Призоваваме всички партии, които се явяват на избори на 25 май, да отговорят пред нас и най-вече пред своите избиратели и всички български граждани, до края на предизборната кампания - петък, 23 май.

Въпросите ни са:

  • Виждате ли алтернатива на членството на България в ЕС?
  • Виждате ли мръсни пари в българската политика и какво ще направите срещу тях?
  • Какво ще направите, за да не продължава българският парламент да е Лафка за продажба на депутатски места и приемане на закони, диктувани от Газпром?
  • Кои са партиите, срещу които ще поставите санитарен кордон, за да не влияят върху управлението на страната?
  • Зависите ли от медиите на Пеевски и имали ли сте уговорки за „чадъри“ с тях?

Питахме КОЙ?

Сега отговорете КАК?

Протестна мрежа, 19 май 2014 г.

The post Протестна мрежа с пет въпроса до партиите appeared first on Noresharski.com.

Два вертолета издирват изчезналите момчета в Стара планина

„Два вертолета - държавен и частен, са ангажирани в издирването на младежите, които се изгубиха в Стара планина“. Вдигаме голям капацитет на Планинската спасителна служба към БЧК – екипи от София, Пловдив, Боровец – от целия регион се насочват в зоната на издирването.

КЗК глоби Топлофикация София 62 хил. лв.

Близо 62 хиляди лева глоба трябва да плати столичната "Топлофикация". Причината е установена злоупотреба с господстващо положение, съобщават от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Депутатското кюфте било опасно

Опасна храна е била сервирана в Народното събрание, както и в президентството. Инспектори на БАБХ са проверили след сигнал хранителния комплекс в сградата на президентската институция, който обаче снабдява с храна и сградите на парламента. Проверката е показала сериозни нарушения по отношение на гаранциите за безопасност на предлаганата храната. Дейността на фирмата е прекратена.

Младеж се самоуби под влака Видин-София

16-годишен се самоуби, като скочи под влака от Видин за София вчера. Момчето, което е от Чупрене, е загинало на място.

Няма следи от насилие по намереното тяло

Няма следи от насилие по тялото на удавеното момиче, което бе открито на вълнолома в Бургас снощи. Това е станало ясно след аутопсията на трупа, приключила преди минути.

Станишев: Консерваторите са статуквото, социалистите са за нова Европа

Има нужда от нова Европа. Тя може да се случи с политическа промяна. Консерваторите са миналото, статуквото, а социалистите са тези, които са за нова Европа.

Почина актьорът Венци Кисьов

Актьорът Венцеслав Кисьов, който вече втора година се бори с рака, почина тази сутрин.

Руски самолети ще летят над България легално

В рамките на договора "Открито небе" руски инспектори ще извършат наблюдателен полет над България тази седмица.

Във Видин чакат приливната вълна

Областната управа във Видин е взела превантивни мерки в района, който бедства след наводненията в страната през тези дни. Защитната дига е допълнително укрепена. Местната власт се готви за приливна вълна, която ще дойде евентуално след около два дни. Тя беше отчетена в района на Австрия и Словения.

Чирпанлиев: Никой не бие бежанци!

Не може 15 държави да нямат нито един бежанец на територията си, а ние да имаме свръх натовареност. България настоява, че брутния вътрешен продукт трябва да е ръководещ при приемането на бежанците.

Тройно повече наблюдатели за изборите

Поне три пъти повече наблюдатели ще следят за нарушения на изборите за евродепутати у нас през т.г. Към 17 май в Централната избирателна комисия (ЦИК) са регистрирани 16 333 души, като се очаква броят им да продължава да расте до 25 май.

Р. Петков допуска да последват и арести до изборите

Тези, които инвестират в купуване на гласове, ще си избият парите от трафик на наркотици и контрабандни стоки.

Проф. Константинов: Внушава се на хората, че ги следят

Вотът не може да се контролира. Целта е чисто психологическа. Това с номерата на бюлетините беше голяма дивотия и законодателят се изложи с това решение. Една баба, която е била жертва на измама, може да повярва, че вотът е контролиран.

Още търсят изчезналите младежи в Стара планина

Тримата младежи, които изчезнаха в района на връх Ботев, все още са в неизвестност. Те са се изгубили, като са решили да направят преход от Карлово към хижа „Рай".

Д-р Георгиев: Бежанците са стресирани, но здрави

Няма опасност от епидемия в страната ни. При влизане в страната ни всички бежанци се изследват, децата се имунизират.

Чакат Алексей Петров да се завърне в съда

Софийски градски съд ще гледа нес делото срещу Алексей Петров, след като на 9 април му бере разрешено отново да напусне страната, за да се лекува в Австрия чрез терапия, заради заболяването си. Съдът му разреши да напусне страната от 15 април до 31 май, след като Петров представи доказателства от необходимост от лечение.

В окото на ФРОГ: Централна гара София – от бардак към Европа. А дано!

След няколко неуспешни опита през годините през април започна ремонтът на централната жп гара в София. Засега лентата ще се режe в края на 2015 г . Кметицата Фандъкова пък обеща предгаровото пространство да стане място за култура на младите хора. Ще видим. Както казват, обещанията не са като изпълнението.

Малайзийският самолет изчезва и на кино (трейлър)

Мистериозното изчезване на полет MH370 на Malaysian Airlines тръгва скоро на кино. Трейлър на бъдещия филм вече циркулира в интернет, само 10 седмици след трагедията. „Рупеш Пол Прадъкшънс“ показа трейлъра на лентата The Vanishing Act в събота в рамките на кинофестивала в Кан в търсене на евентуални инвеститори.

Румънският газ – спасение за България

След 22 месеца строителство вече е готова газовата връзка с Румъния. Ако Украйна или Русия решат да ни спрат синьото гориво, България няма да се окаже неподготвена, както при кризата от 2009 година.

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване