05/20/14 13:07
(http://noresharski.com/)

Протестна мрежа пита, партиите отговарят: Зелените

В понеделник „Протестна мрежа“ се обърна с 5 въпроса към партиите, участващи в изборите за ЕП. Ето отговорите на Зелените, публикувани на официалния им сайт (запазен е оригиналният правопис).

1. Виждате ли алтернатива на членството на България в ЕС?
Не, европейският цивилизационен избор на България няма алтернатива. България е поела по този път още с приемането на християнството през 9 век и ние самите, като народ и нация сме положили основата на съвременната европейскa цивилизация. Няма как да напуснем нещо, което сами сме създали.

2. Виждате ли мръсни пари в българската политика и какво ще направите срещу тях?
Да. Зелените настояваме за забрана за участие на офшорни фирми в търгове с обществени средства. Искаме възобновяване на разследването за изнесените пари чрез външнотърговските дружества, включително и чрез наемане на фирми-търсачи на изнесени пари и връщането им в България. Смятаме че има нужда от „Черен списък“ на забранени инвеститори в България. Настояваме за промяна на законодателството и с включване на силови мерки за борба с мафията и контрабандата, които да обхванат и семействата и роднините на участниците.

3. Какво ще направите, за да не продължава българският парламент да е Лафка за продажба на депутатски места и приемане на закони, диктувани от Газпром?
Зелените настояваме протоколите от заседанията на всички комисии да се водят на аудио/видеозапис. Искаме промяна на законодателството за утрояване на наказанията за определени престъпления, когато са извършени от депутати, членове на техните семейства, сътрудници и други свързани с тях лица.

4. Кои са партиите, срещу които ще поставите санитарен кордон, за да не влияят върху управлението на страната?
Партиите, които нямат своя идеология, а се ползват като параван за икономическо ограбване на населението и целят единствено облагодетелстването на собствените си лидери. Тези политически формирования не са политически партии в смисъла на това понятие, а ООД, заети да правят пари. За тях благоденствието на народа е последна грижа, а популизмът и псевдонационализът е основното им оръжие.
Такива са ДПС, която се представя за партия на турското малцинство, а всъщност е мафиотска организация, БСП – скрита зад леви идеи, а е основен крепител на олигархията, АТАКА – псевдонационалистическа партия, която проповядва проруски интереси и открито работи против България, ББЦ, която дори няма политическа платформа и никой не знае дали е дясна или лява партия и т.н. т.н. примерите са много.
Настояваме за лустрация и за разследване връзките на депутати и министри с фирми-бенефициенти по еврофондовете.

5. Зависите ли от медиите на Пеевски и имали ли сте уговорки за „чадъри“ с тях?
Разбира се, че не. Лошата новина е, че сме от малцината политически формирования, които избират почтенността пред слугинажа на удобни медии.

Noresharski.com ще публикува отговорите и на останалите политически формации и кандидати за евродепутати, които имат достойнството да отговорят на отправените от Протестна мрежа 5 прости въпроса.

The post Протестна мрежа пита, партиите отговарят: Зелените appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване