05/23/14 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Златанова: Европа ни хвали за партньорството с общините

 Правителството получи позитивна оценка от Съвета на европейските общини за работата му с местните власти при изготвянето на новите оперативни програми. Това съобщи вчера вицепремиерът Зинаида Златанова.

 

„В техния доклад ние сме поставени в група от общо 10 държави членки на ЕС - сред които Австрия, Великобритания, Франция, Германия и Испания, в които е постигнато добро партньорство между правителствените и местните власти при подготовката на програмен период 2014-2020 г.”, обясни Златанова. В анализа се посочвало, че „под ръководството на вицепремиера, отговарящ за управлението на европейските средства, всички важни въпроси са били обсъждани предварително с Националното сдружение на общините в България”. Положителна оценка получил и фактът, че работната група се състои от широк кръг представители - общо 53-ма членове на различни държавни и регионални органи, сдружения, социално-икономически партньори и неправителствени организации. Като позитивна е отчетена и инициативата на правителството за разработването на интегрирана стратегия за териториално развитие за Северозападна България като най-беден регион в рамките на ЕС.

 

„Тези изводи показват, че доброто взаимодействие между правителството и общините дава положителни резултати. Това е повод да благодаря на всички, които положиха усилия за подготовката за програмен период 2014-2020 г. Уверявам ги, че доброто ни партньорство с тях ще продължи в името на устойчивото развитие на страната”, коментира още Златанова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване