05/24/14 08:59
(http://www.klassa.bg/)

САЩ крият страшната истина за ваксините

 Дейвид Лендър си разбира от работата, каквато и да е тя. Първо преуспява като банкер на Ротшилд, а после започва да пише бестселъри. Книгите му се радват на голямо търсене, най-вече заради личния опит, които Лендър влага в сюжета.

 

Авторът е работил 25 години в „Мерил Линч” и в Банк ъф Америка и познава отлично задкулисните битки и финансовите амбиции на могъщите магнати. Затова трилърите му изпъкват сред останалите заглавия в жанра. Книгите донесоха голяма популярност на Дейвид Лендър, който обаче е доста дискретен по отношение на личния си живот. Споменава само, че живее със семейството и питбула си в Ню Джърси.

 

Сред най-провокативните му романи е „Ваксината” (ИК „Бард”), предизвикал бурни дискусии в САЩ. Книгата е посветена на злободневния през последните години проблем – безопасността на ваксините. До каква степен фармацевтичните гиганти се опитват да ни направят кукли на конци, предлагайки ни уж безопасни продукти? Пред този въпрос се изправя героинята на Лендър – Дени Норт, която е режисьор на филм срещу ваксините, спечелил престижна награда. Тя знае потресаваща истина, която се крие зад Националната програма за имунизация на САЩ. Това я прави мишена на хората, които държат уличаващата информация да не излезе наяве.

 

„Написах този роман за развлечение – обяснява Дейвид Лендър. – Но книгата изследва съвсем реални проблеми в дебата за безопасността на ваксините”. В своя блог писателят допълва, че следващата му книга е вдъхновена от тема, която също крие много загадки – кражбата на „Мона Лиза” през 1911 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване