05/26/14 07:59
(http://www.klassa.bg/)

Функционалността най-важна за родните маниаци

 Според българите основната роля на модерните технологии в живота им е тяхната функционалност (27,7%) и възможността за свързаност с близките (26,7%), показва още проучването на агенцията за онлайн изследвания Gemiu. На трето място потребителите поставят желанието за забавление посредством възможностите за игри, музика и снимки, които новите технологии предоставят (16,3%).

 

Определящите фактори при покупка на нов уред или мобилно устройство са най-вече цената и качеството (50,7%), сочи още изследването. Едва 7,2% от потребителите биха заплатили повече пари за дадена джаджа само и само за да са в крак с модата.

 

По отношение на забавния аспект на технологиите, логично на него отдават по-голямо значение по-младите (до 29 години) и необвързаните потребители. Функционалността е важна предимно за мъжете, докато свързаността с приятелите и близките – за жените. Съответно мъжете са по-склонни да платят и висока цена, за да притежават най-модерните джаджи, а най-голямо нежелание за инвестиране в големи суми проявяват хората над 40 години.

 

Що се отнася до притежаваните уреди, резултатите показват високо проникване на пазара от страна на лаптопите (74,5%), телевизорите с плосък екран (73,8%), смартфоните (66,2%) и настолните компютри (63,2%). Таблетите са значително по-слабо разпространени, но заедно със смарт телевизорите (15,3%) и смарт телефоните (19,4%) те са сред най-желаните уреди за покупка – съответно 16,6%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване