05/27/14 10:49
(http://www.klassa.bg/)

17-тото Традиционно майско велошествие чука на вратата

      Сдружение “Велоеволюция” има удоволствието на покани всички приятели на велосипеда на 17-тото издание на Традиционно Софийско велошествие по случай Световния Ден за ходене на работа с колело и големият финал на кампанията „До работа с колело“.

     Тазгодишното шествие ще се проведе на 31 май 2014 г. Стартът ще бъде даден в 18:30ч., а началната точна е паметника на Съветската Армия.

     Всяка година целта на шествието е една – да покаже, че ние, велосипедистите, ставаме все повече и този начин на градско придвижване, е все по-актуален. Чрез шествието насърчаваме усилията на всички ни за по-добра градска среда и велосипедни решения за София.

      Маршрутът както следва е: паметника на Съветската армия - ул. "Генерал Йосиф Гурко" срещу ул. "Любен Каравелов", - бул. "Васил Левски", - бул. "Патриарх Евтимий", - ул. "Цар Асен", - ул. "Солунска", ул. "Дякон Игнатий", - ул. "Генерал Йосиф Гурко", - бул. "Васил Левски", - бул. "Цар Освободител", влизане в Княжеска градина срещу ул. "Кракра", финал – пред паметника на Съветската армия.

     Финалът на шествието ще бъде и финал на второто издание на националната кампанията „До работа с колело“. Инициативата е насочена към насърчаване използването на колелото като средство за транспорт до работа. Кампанията стартира на 01 май и се провежда в рамките на целия месец. Характерът на събитието е състезателен и в нея участват както индивидуални участници, така и отбори, съставени от компании, институции, университети, неправителствени организации и приятелски групи. На миналогодишният финал беше отбелязан своеобразен рекорд от навъртяни близо 40 000 велосипедни километра, 490 индивидуални участника и 50 фирми. С колко ще подобрим рекорда тази година – предстои да разберем.

Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк и NIVEA.

      Официален медиен партньор на кампанията е bTV Медиа Груп, bWeb, bTV Радио, JAZZ FM, 360 Magazine, Списание 8, в. "Стандарт, в. "24 часа", сп. "твоят БИЗНЕС" и CSR България."

      Подобни събития ще има и във Варна, Пловдив и Бургас. Тогава „Велоеволюция“ ще проведе церемония за отличаване най-работещите велосипедисти и фирми, регистрирали се в кампанията.

Екип на Сдружение „Велоеволюция”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване