05/27/14 08:05
(http://www.klassa.bg/)

€25 000 ни трябват да сменим двустайния с по-голям

 Над 25 000 евро са нужни, за да заменим двустайния си апартамент с тристаен с 25 кв. м по-голяма площ, изчисляват от Profit.bg.

 

За повечето квадрати по средни цени за София ще трябва да платим към 19 375 евро. Това обаче е само най-явният разход. Към харчовете се добавят и тези по продажбата на имота, включващи комисиона за агенцията, нотариални разходи, разходи по заличаване на ипотеката (ако имате такава).

 

Ако не разполагате с 20 000 евро, то най-вероятно ще трябва да увеличите настоящия си кредит с тази сума. Разходите набъбват още, ако случайно имате наказателна такса за предсрочно погасяване, които варираха между 2,5 и 4% за кредити, теглени преди 6-7 години. За покупката на тристайния ще трябва да се приготвят около 5000 евро - комисиона за брокера, първоначалните разходи за теглене на нов ипотечен кредит, за нова оценка, администрация, еднократни разходи при отпускането на кредит. И това в идеалния случай, при който няма да бъдете наказан от банката си с примерно 4% от оставащата главница по стария ви ипотечен кредит.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване