05/27/14 08:40
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов: Бареков да ми се извини


"Бареков нанесе такива тежки обиди по моята личност, че без да ми се извини, не може да става въпрос за каквито и да било съвместни действия. Той така ме обиди, аз водя 15-16 дела срещу него. Ако ми се извини, е друга темата." Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Борисов пред "Нова телевизия" в отговор на въпрос дали е възможна коалиция с партията на бившия телевизионен водещ Николай Бареков.

Борисов добави, че след предсрочни избори може да води разговора дали е възможна коалиция1 с "България без цензура". По думите му ГЕРБ се бори за болшинство в парламента. "Не се ли постигне това, след това ще бъдем принудени да седнем с Бареков, с ДПС", коментира  той.

Той коментира изборите за европарламент, които, по думите му са купени. "34 хиляди купени гласа има в БСП", каза Борисов и предположи, че алтернативата е електоратът на Станишев да не го иска за лидер на партията, щом 15-ят в листата на БСП изпреварва първия. Лидерът на ГЕРБ обясни това с вероятността, че са им казали да гласуват с "15".

Борисов прогнозира "тежък наказателен вот" на предсрочните избори, когато резултатите няма да бъдат същите. "При предсрочни избори, резултатите ще бъдат много по-високи, и за нас, и за Реформаторите", подчерта той и добави, че българите, гласували за ГЕРБ и Реформаторите са повече от гласувалите за БСП и ДПС. "Искам да имам такъв резултат, че другите трябва да искат да ми помагат да управлявам. Няма как - четвъртата партия, да ми поставя условия", заяви Борисов. 

Според него БСП ще завлече ДПС в канала и единствено чувството за самосъхранение на ДПС може да ги спаси. "В сряда трябва да си отидат. В сряда е вотът на недоверие, те просто трябва да си отидат", каза Борисов. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване