05/27/14 23:51
(http://www.dnevnik.bg/)

Станишев: Трябва да се уважава волята на избирателите, но ще говоря с Момчил


Трябва да се уважава волята на избирателите, но като се върна, ще говоря с Момчил, за да разбера какви са неговите намерения. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод преференциалния вот на евроизборите, който доведе до разместване в листата на БСП и изкачването на Момчил Неков с номер 15 до първото място, предаде БНТ.

В момента върху Неков се оказва сериозен натиск да се откаже от мястото си в Европарламента. В някои от структурите на БСП в Плевен, Монтана, София-област, Стара Загора, където членуват повече опоненти на сегашното партийно ръководство, е имало организирана кампания за Неков, научи "Дневник". За момента обаче той не смята да се отказва от мястото в Европейския парламент и ще отиде евродепутат, каза депутатът от БСП Страхил Ангелов, който е разговарял с него.

Пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС заяви, че след изборите трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира какво е постигнато за една година, какво трябва да се направи, да има ясен план за действия, за да може да се свърши работата, която хората очакват. Според него не са най-важното персоналните и структурните промени в правителството, а неговата политика.

На въпрос за коментара на Янаки Стоилов, че има нужда от смяна в ръководството на партията преди следващите избори, Станишев заяви, че тази идея не е навременна и на зам.-председателят често му се случва да обърка мястото и времето.

Преди първата подготвителна среща на премиерите от ПЕС след европейските избори и Европейския съвет днес Станишев подчерта, че единствената група от големите, която е стабилизирала позициите си и е запазила своето влияние, е групата на социалистите и демократите.

"Аз ще предложа заедно с мен като президент на ПЕС, да се даде мандат на Мартин Шулц като наш водещ кандидат да започнем заедно с него разговори първо с ЕНП, защото кампанията я изнесе кандидатът на ПЕС", каза още той.

По думите му най-важното в сегашната ситуация на пълен баланс е да се промени политиката и ПЕС ще настоява в ЕС да има по-ясна политика, насочена към растежа, работните места и социалната защита на хората.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване