05/27/14 21:26
(http://www.klassa.bg/)

Трябва да се даде нова сила на кабинета

 Трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира какво е постигнато за една година, какво трябва да се направи, да има ясен план за действия, за да може да се свърши работата, която хората очакват.

Това заяви пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев по повод резултатите от изборите за Европейски парламент.

По неговите думи

най-важното не са персоналните и структурните промени в правителството, а неговата политика.

Той коментира и предложението на депутата Янаки Стоиловследващите избори да се състоят с нов водач на българските социалисти. Не мисля, че е навременна неговата идея. Често се случва да сбърка мястото и времето, заяви Станишев по адрес на Стоилов.

По повод преференциалния вот в изборите за ЕП, който води доразместване в листата на БСП, Станишев поясни, че предстои да разговаря с кандидата с номер 15 – Момчил Неков, получил неочаквана преднина. Трябва да се уважава волята на избирателите, но като се върна, ще говоря с него, за да разбера какви са неговите намерения, посочи Станишев.

По-рано днес депутатът от левицата Страхил Ангелов заяви, че Неков смята да не се отказва и да замине за Европарламента.

По повод разместването зам.председателят на Народното събрание – Мая Манолова, обяви, че

за Сергей Станишев също има подадени преференции.

Техният брой е 28 хил., без да е правена изрична кампания и това е много над прага от 5%, заяви Манолова.

Манолова коментира, че в случая с Неков, получил 34 хил. преференции,

става въпрос и за техническа грешка,

която са допуснали избирателите. Гласувайки за БСП с номер 15, част от тях са решили да препотвърдят вота си, гласувайки с номер 15 в участъка с преференциите, обясни Манолова.

Тя отбеляза, че подобна грешка са направили не само избирателите на БСП. Например за номер 11-ти в листата на партия НФСБ, която има номер 11 в бюлетината, също има преференция над 5% и този кандидат също измества водача на листата. Формацията обаче не влиза в ЕП.

И ГЕРБ не би бил застрахован от подобна грешка просто имаха късмет, че са с номер 18, а евродепутатите са 17, обясни Манолова.

Осмият в листата на „Коалиция за България“ Александър Симов има около 2% преференции, но те не са достатъчни за да участва в разместването на листата, посочи още тя. Изказването ѝ е във връзка с медийни публикации, че журналистът Александър Симов измества четвъртия в листата на БСП Петър Курумбашев благодарение на преференциалния вот.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване