05/27/14 19:38
(http://www.dnevnik.bg/)

Фалшивите наблюдатели на евровота били соросоиди, смятат от "Атака"


Депутатът и трета в листата на "Атака" за евроизборите Магдалена Ташева предупреди, че огромният брой наблюдатели, регистрирани за вота, представляват манипулация и дори фалшификация на изборите.

Искам да предупредя българското общество, че тук става дума за чудовищна деформация. Наблюдателите са платени служители на неправителствени организации, повечето от които известни като "соросоиди", коментира Ташева в интервю за БНР.

За изборите се регистрираха рекорден брой наблюдатели – над 60 хиляди. Повечето от тях са вписани от неправителствени организации, близки до партиите. Най-много има гражданското сдружение "България без цензура" на Николай Бареков, който има още няколко сдружения с хиляди наблюдатели – общо над 22 хиляди. Близо 8 хиляди има и близката до ДПС "Младежка толерантност".

Интервюто на Ташева е първата реакция на "Атака" след резултатите от евроизборите. Партията получи рекордно нисък брой гласове – по-малко от 3%. Днес депутатът отдаде слабия резултат на това, че "Атака" не успяла да преведе на езика на ежедневието посланията си.

"Анализът на резултатите показва, че на тези избори загубиха българските партии, спечели ДПС", каза тя и добави: "Губят тези български партии, които говореха за проблемите на Европейския съюз като нас и БСП".

Ние сигурно сме направили тежки грешки. Приемаме оценката на народа. Ако той не ни е дал доверие, значи някъде сме сгрешили ние, ще си анализираме резултатите, каза още тя.

По думите на Ташева подкрепата за ГЕРБ не е достатъчна, за да се иска оставка на правителството. "Ако умножим 34% избирателна активност по 30 на сто гласували за ГЕРБ, се получава, че Борисов има около 9,5% – 10% подкрепа. С 10% подкрепа не може да искаш да сваляш правителството", изчисли тя. И увери, че в сряда депутатите от "Атака" ще бъдат в парламента за дебатите по вота на недоверие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване