05/29/14 10:05
(http://www.dnevnik.bg/)

След избори вратата ми е отворена към всички, и към БСП, обяви Борисов


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че след предсрочни избори е готов да "отвори вратата си" към всички партии, включително БСП. Ако управляващите не се оттеглят обаче, нямало да участва в никакви консултации.

Пред журналисти в парламента днес Борисов за пореден път изтъкна, че незабавна оставка на правителството и предсрочен парламентарен вот са необходими. "И тук е вратата, която отварям към всички, колкото и да не ми е приятно да го кажа, включително и към БСП. Начинът, по който ни подредят избирателите, ако аз съм втори или трети, сядам. Както ме е подредил народът - така, подкрепям тези, които са победили", каза той.

Трябва да бъде и обратното, подчерта Борисов - не можело първата партия, която и да е тя, да не участва в управлението, защото зад нея стоят най-много избиратели.

По думите му след оставката на кабинета трябва президентът да състави служебно правителство от "първите партии, 4, 5, 6, колкото са там", което да гарантира спокойствието на държавата през следващите 1-2 месеца.

След като лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в сряда призова председателя на БСП Сергей Станишев да се оттегли от ръководството на партията и да я остави на "младите", с които той бил готов да управлява, днес Борисов също настоя Станишев да се отдръпне.

"Единственото правилно за Станишев е да се дръпне от управлението, да се стабилизира партията, да стабилизира левицата, да има силно ляво, да има силно дясно, силно център-движение. И оттам нататък всеки лидер да заяви, че след предсрочните избори, за да няма избори до дупка и да не съсипем държавата, защото тя вече, виждате, всеки ден Европейската комисия изпраща ужасяващи сигнали към България", каза лидерът на ГЕРБ, като не уточни какво трябва да заяви всеки лидер.

"Затова проявявам толкова разум, мъдрост, в друг случай какво ли нямаше да говоря за Станишев и БСП, в случая дори съм внимателен да не вземат да се побъркат съвсем", продължи Борисов и добави: "Толерантността ми е към всички, най-вече към БСП в момента, защото и зад тях стоят избиратели, и там има сериозни хора. Виждам и депутатите им как в момента се гърчат вътре. Това не е сериозно."

Запитан би ли направил коалиция с ДПС, той отговори, че не можело да става дума за коалиция, а за сътрудничество и разговори. Досега не съм водил разговори, или съм в парламента, или в централата, или играя тенис, уточни лидерът на ГЕРБ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване