05/30/14 11:01
(http://www.dnevnik.bg/)

С 4-годишната присъда канонизираха Цветанов, обяви Борисов


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че с решението на съда за 4-годишна ефективна присъда за отказа на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да разпореди подслушване управляващите са "канонизирали" Цветанов.

Тези хора показаха, че властта на всяка цена е изключително важна. Те канонизираха Цветанов вчера, защото всички министри на МВР, включително и сегашния Цветлин Йовчев, са писали много пъти "Не!", коментира Борисов пред журналисти в парламента. Малко по-късно обаче Йовчев заяви пред журналисти, че от много време не подписва искания за специални разузнавателни средства.

В четвъртък Софийският градски съд осъди Цветанов на 4 години затвор по обвинението, че е отказал да разпише прилагането на Специални разузнавателни средства за бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Според прокуратурата бившият вътрешен министър пренебрегнал разрешенията, подписани от съдия, и поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на 6 искания за специални разузнавателни средства (СРС- та).

По-рано днес в интервю за Би Ти Ви Борисов допусна, че съдът се е поддал на натиск от страна на БСП, която е направила всичко възможно да му повлияе.

В същото време услужливо крият Сергей Станишев, заяви лидерът на ГЕРБ в парламента. По думите му делото за изчезнали секретни документи срещу председателя на БСП във времето, в което е бил премиер, е заведено "за изгубени документи". Той няма как да ги загуби, те са предоставени на организираната престъпност девет пъти подред, настоя Борисов и добави: "Станишев не ходи на работа с метрото като премиер, нито с трамвая, той не пазарува в плод-зеленчука."

Лидерът на ГЕРБ каза, че "с цялото си уважение към съда" ще чака да види дали ще стане ясно, че документите са били предоставени на организираната престъпност.

Борисов заяви, че той и депутатите му ще заведат колективен иск срещу депутата от БСП Антон Кутев за това, че ги нарекъл "шайка престъпници" по-рано днес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване