06/01/14 12:46
(http://www.klassa.bg/)

След скандала с кюфтетата: Депутатите с две сметки в бюфета

 По две сметки плащат депутатите за обяд в парламентарния бюфет – една за яденето, което идва от кетъринг фирма, и една за салатите и напитките, които се приготвят на място. До странния режим на работа се стигна, след като Агенцията по храните затвори кухнята нас Хранителния комплекс към президентството, която приготвя храната за парламентарния стол.

Заради затворената кухня, за храната се грижи частна фирма за кетъринг, която всяка сутрин доставя манджите. Към яденето, обаче, на двете гишета в стола е зачислен и по един служител на фирмата, въоръжен с касов апарат, който лично продава ястията. Отделно титулярните продавачки в стола също продават на гишетата напитки, хляб, салати и десерти, които не се приготвят в затворената кухня, а се доставят от външни фирми.

Двойната сметка е заради изискването към кетъринг фирмата да си прибира непродадената храна и, когато те си пя продават лично, по-лесно могат да си водят счетоводство. Макар и касовите бележки да са две, цената на един обяд в парламента не се е увеличила чувствително и пак излиза около 5 лв. За сметка на това много депутати споделиха, че манджите са по-вкусни, а менюто – по-засукано. Липсва, обаче, информация за калориите във всяко блюдо.

Почти са приключили ремонтите в помещението за готвене, обясни главният секретар на Народното събрание Петя Гладилова. Инспекторите от Агенцията по храните затвориха кухнята заради нарушения, свързани с поддръжката на помещенията, на вентилацията, кухненската посуда и оборудването.

В началото на тази седмица ще стартира обществена поръчка, с която ще бъдат осигурени работни плотове, маси и по-голямото оборудване. Готова е и жалбата срещу констатираните нередности, но от НС ще поканят инспектори да огледат какво е положението след ремонта, преди да се оплачат на съда.http:

//www.mignews.info/


 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване