06/03/14 20:58
(http://www.klassa.bg/)

Промяна в управлението на Аурубис България: Тим Курт ще поеме позицията Изпълнителен директор

 Пирдоп, 3 юни 2014От 1 август 2014 г. ще има промяна в управлението на Аурубис България - Тим Курт (46 г.) ще поеме от Никола Треан позицията Изпълнителен директор на компанията.

Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от Групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт“, казва Питър Вилбранд, Председател на Управителния съвет на Аурубис Груп. „Същевременно, бих искал да изразя своята най-искрена благодарност към Никола Треан за всичко, което постигна в Аурубис България през тези седем години. По-конкретно, да подчертая значителните подобрения в областта на опазване на околната среда и същественото увеличение на капацитета и производителността. Желая му всичко най-добро в бъдеще“.

Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 г. насам и понастоящем е отговорен за логистиката в Групата като Вице-президент „Корпоративна логистика“. Преди това, логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша. “Очаквам с нетърпение тази нова, предизвикателна задача. Аурубис България се разви изключително добре през последните няколко години и съм горд, че ще имам възможност да продължа този процес заедно със служителите, коментира Тим Курт. “През последните няколко години работя интензивно с различни отдели в Аурубис България по редица проекти и това е добра база на която да започна.“

Никола Треан се присъединява към Групата с бивше наименование Кумерио, днес Аурубис, през август 2007 г. като изпълнителен директор. По време на неговото управление компанията достига първите позиции в класацията на най-проспериращите компании в България, отличена с редица награди за своите постижения в бизнес и сферата на корпоративна социална отговорност. През 2012 г. той е награден с отличието „Мистър Икономика“ в категория „Индустрия“ на най-традиционния икономически форум у нас. „Познавам Тим Курт много добре и съм сигурен, че той е отличен избор да поеме тази позиция. През следващите месеци с него ще работим тясно заедно за плавно прехвърляне на всички текущи проекти. За мен беше удоволствие през тези години да работя за такава водеща компания, а сега е време за други задачи. Желая всичко най-добро на всички мои колеги от Аурубис“.

Промяната в управлението подлежи на одобрение от Общото събрание на Аурубис България.

Профил на Аурубис Груп

Аурубис е водещата интегрирана група за производство на мед и най-големият преработвател на мед в света. Ние произвеждаме 1 млн. тона медни катоди всяка година и различни медни продукти от тях. Производствената ни експертиза е движещата сила на нашия успех.

Аурубис има близо 6 500 служители, заводи в Европа и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

Благодарение на широката ни гама услуги, ние се нареждаме сред световните лидери в нашия сектор. Основното ни производство е медни катоди от медни концентрати, меден скрап и рециклирани медни суровини. Те се произвеждат от Групата под формата на медна тел, предварително валцовани ленти и полуготови медни продукти, както и медни пръти и профили от мед и медни сплави. Благородни метали и редица други продукти като сярна киселина и железни силикати, са част от продуктовата гама на компанията.

Клиентите на Аурубис са компании от областта на медопреработването, елетроинженерството, електрониката и химическата индустрия, а също и доставчици от сферата на строителството и автомобилостроенето.

Аурубис има за свой приоритет разрастването и увеличаването на корпоративната стойност: основни фокуси на нашата стратегия са разширяване на нашата водеща пазарна позиция като интегриран производител на мед, използване на възможностите за растеж и практикуване на отговорно отношение към хората, ресурсите и околната среда.

Дяловете на Аурубис са част от Prime Standard Segment на германската борса и са листвани в MDAX, Европейския Stoxx 600, както и Global Challenges Index (GCX).

 

Профил на Аурубис България

Медодобивния завод на групата се намира в близост до гр. Пирдоп, България. Той е построен през 1958 г. и се състои от няколко основни производствени единици: металургично производство, рафинерия за катодна мед, производство сярна киселина и обогатителна фабрика.

През месец септември 1997 г., международната компания UnionMiniere с централа в Брюксел, Белгия подписва приватизационен договор с Българското правителство и така придобива завода. През месец април 2005 г. медното производство на групата Umicore се обособи в самостоятелна компания – Cumerio, и акциите и бяха регистрирани на фондовата борса в Брюксел.

През април 2008 година групата Кумерио бе придобита от НорддойчАфинери (NA) след одобрението на Европейската комисия в началото на годината. Новата компания се превърна в най-големия производител на мед в Европа, както и най-големия световен лидер в преработката на мед.

През април 2009 г. бе прието официално новото име на компанията – “Aurubis” и в момента в компанията са ангажирани над 800 служители.

През 2013 г. производството на Аурубис България възлиза на 297 000 тона анодна мед, 226 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина. През последните 10 години за модернизиране на производството в компанията са инвестирани над 500 млн. евро.

Допълнителна информация на www.aurubis.com/bulgaria

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване