06/04/14 09:20
(http://radiomilena.com/)

Ивелина Василева: Правителството желае ли държавата ни да бъде член на ЕС?

Правителството трябва да отговори на два основни въпроса: приоритет ли са за него европейските фондове и ще положи ли усилия за коректното управление на европейските фондове? Правителството желае ли държавата ни да бъде член на Европейския съюз. Това каза на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Ивелина Василева.

„Не можем да очакваме, че след като управляващите така грозно се озъбиха и се изправиха срещу Европейската комисия, може да последва друга реакция, различна от тази, на която сме свидетели. Една оперативна програма, втора, следват трета, четвърта, може би и всички”, заяви Василева относно информацията за спрените плащания по ОП „Регионално развитие”.
„Може би ще станем свидетели на същия сценарий, който се разви по Оперативна програма „Околна среда” – лансирането на конкретни опорни точки, насочени срещу знакови фигури на ГЕРБ, срещу успешни общини. По ОП „Околна среда” имаше обещания за анализи, планове за действие, възстановяване на всички плащания до края на март на базата на експертността на това правителство. Вчера имаше управляващ комитет, продължава да не се разплаща нито стотинка по тази програма. Драмата продължава”, подчерта Ивелина Василева.

„Това се случва не защото ГЕРБ е виновен, както удобно е написано в опорните точки. ГЕРБ не е виновен. В периода 2009-2013 г. България нямаше нито едно спряно или замразено европейско финансиране”, заяви народния представител от ПГ на ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Публикувана на 06/04/14 09:20 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Bni44nqOuNw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване