06/04/14 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Институтът за семейна политика стартира с благотворителна изложба

 За мен тази изложба е вълнуваща, защото от нея ще тръгне благородната кауза в помощ на детското здраве, защото тя е озарена от божествената светлина на топлата душа на Кеазим Исинов, защото любов и вяра, блаженство и мечта се сливат в дивните му картини-приказки. Благодаря Кеазим! Благодаря на всички, които ме подкрепят да дарим поне още малко топлина и грижа за децата на България.

Това заяви председателят на Института за семейна политика Христина Христова.

Христова обясни, че идеята да започне първата гражданска инициатива на Института за семейна политика "В помощ на детското здраве" с благотворителна изложба е дошла от две посоки. Първата е, че държавата ни все още не полага достатъчно ефективни грижи за децата и здравето им, а нацията ни се топи. Втората е, че всички можем и трябва да проявим чувствителност към децата и да им помогнем да съхранят най-ценния дар – здравето.

"Намерих съмишленик в лицето на Кеазим Исинов, който е един от най-ярките представители на днешната култура и духовност", каза Христина Христова, която е бивш социален министър в правителството на министър-председателя Симеон Сакскобургготски /2001-2005/.

Тя посочи, че всяко начало е трудно, но е убедена, че новосъздаденият Института за семейна политика върви във вярната посока. "Създадохме го, за да посветим дейността си в помощ на българското семейство, да изследваме неговите нужди и да го подкрепим, но също така й да формираме политики, които да предложим на държавата, за да се подпомогнат работещите семейства и децата им", обясни г-жа Христова.

Тя обяви, че с прекрасната изложба на безспорния талант Кеазим Исинов се поставя началото на благотворителната кампания в помощ на детското здраве. Със събраните средства Институтът за семейна политика ще организира безплатни профилактични прегледи в София, които ще започнат от най-големия столичен квартал Люлин и ще продължат след това в Младост и Дружба.

"Дай Боже да осъществим намеренията си и да тръгнем с безплатните профилактични прегледи и в страната", заяви г-жа Христова.

От своя страна, Кеазим Исинов изрази своята благодарност към всички присъстващи и особено на г-жа Христова и любезните домакини – бившия български монарх и министър-председател Симеон Сакскобургготски и неговата съпруга доня Маргарита Гомес и Асебо.

"Щастлив съм, че мога да бъда част с творчеството си за тази благородна кауза – за подпомагане на децата и грижата за тяхното здраве. Те са нашето бъдеще и ние трябва да подходим със сърцата си и да им даваме повече любов", заяви художникът, чиито творби са откупени от частни колекционери и галерии от Великобритания, Германия, САЩ, Русия, Япония, Индия и Мексико.

Симеон Сакскобургготски заяви, че това е първата изложба, която се организира в двореца Врана. Самият той е притежател на няколко картини на Исинов, които също бяха представени.

"Искам да Ви поздравя г-жо Христова, защото вашият институт е нещо, което наистина впечатлява. Винаги съм смятал, че в България трябва да се развива инициативата на обществените организации, защото това очовечава самото общество. А това е много важно. Вашата кауза е чудесна", заяви Симеон Сакскобургготски.

На благотворителната изложба присъстваха над стотина гости, сред тях имаше много политици и общественици - Огнян Герджиков, Гиньо Ганев, Минчо Коралски, Минчо Христов, председателят на БАН академик Стефан Воденичаров и други, а също така много обикновени граждани и ценители на хубавото изкуство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване