06/04/14 07:01
(http://www.klassa.bg/)

Резервът е 6 млрд. лв., не сме заплашени от фалит

 Фискалният резерв в края на април е бил 6 млрд. лв. Това отчете пред БНР министърът на финансите Петър Чобанов в отговор на твърденията на Реформаторския блок, че държавата е изправена пред фалит и ни чака Виденова зима. Категорично няма основание, че ни чака фалит, отсече финансист №1.

 

Той подчерта, че в последните дни сме станали свидетели на едно истерично говорене по въпросите на фискалната стабилност на страната. „Ако се върнем малко повече от една година назад, в края на управлението на ГЕРБ, фискалният резерв беше 3,9 млрд. лв. В края на февруари миналата година имахме основания да се притесняваме за финансите на държавата, сега - не. Наистина сборуването на числа може да покаже страшна картина, но трябва да се вникне в тях. Има нова задлъжнялост в енергетиката. Но това е, защото в момента се провежда по-мащабна инвестиционна програма. Тя ще доведе до подобряване на енергетиката като цяло. Относно т.нар. дупка в бюджета - отново имаме профанизиране на говоренето. Наистина дефицитът е по-голям от миналата година. Но имаме ускорено усвояване на европейските фондове”, обясни Чобанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване