06/05/14 12:10
(http://pik.bg)

"Атака": Няма смисъл от нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин

"Атака": Няма смисъл от нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин

Атака настоява първо да се произнесе Конституционния съд по искането й за касиране на изборите. Toва пишат в писмо до медиите от партията на Волен Сидеров.

Вижте целия текст:

Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капиталът на банкери и престъпни структури, и който има повече пари той назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата.

Припомняме, че "Атака" сезира както главния прокурор за купуването и продаването на гласове, така и Конституционния съд с искане за касирането на изборите за ЕП. Законността на проведените избори е оспорена на основание чл.394,ал.1 от ИК. Допуснати са следните закононарушения:

„На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа.

Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха мерки. На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот.“

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване