06/05/14 11:40
(http://pik.bg)

Бобева: Икономически отличник сме, опозицията да гледа числата!

Бобева: Икономически отличник сме, опозицията да гледа числата!

"Опозицията си върши работата", коментира Даниела Бобева, вицепремиер по икономическата политика, по повод внесения само за две седмици пореден, пети вот на недоверие към правителството, свързан с финансовата политика.

"Искат да демонстрират недостатъци на правителството, но нито в областта на енергетиката, още по-малко в областта на финансите, могат да кажат нещо", заяви тя по повод внесения пети вот на недоверие към правителството.

"Вчера излязоха конвергентните доклади на Европейската комисия и Европейската централна банка според които България е абсолютен отличник –спазва всички конвергентни критерии без този за валутния механизъм, просто защото не ни приеха 2007 г. във Валутен механизъм 2 (ERM 2)", посочи вицепремиерът.

"Забележете, че нивото на постигането на нивото на конвергентни критерии е по-добро от това на Литва, която има „зелена светлина“, защото влезе през 2004 г. в ERM 2, използва друг аргумент като доказателство, за добрите макроикономически показатели.

В сферата на икономиката това правителство има повод да се похвали, особено във финансовата област, като се има предвид средата, в която работи, и това е добре за България", е мнението на Бобева.

"Има откровени лъжи, когато се говори за финанси – сега започват да говорят и за рефинансиране на банките. Луди ли са тези хора?!

Да престанат да се занимават с банковата система и да говорят глупости, защото това надхвърля всякакъв морал. Така наречените икономически експерти крайно време е да се вземат в ръце и да говорят сериозно за икономиката на България", добави емоционално тя.

Бобева отрече обвиненията за огромен дефицит, защото „нашият е по-нисък от този на Литва, която влиза в еврозоната“.

"Излязоха данните за първото тримесечие – нека да гледат числата", препоръча вицепремиерът на опозицията.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване