06/05/14 17:38
(http://pik.bg)

Дончев зове колегите си евродепутати да се обединяват по важни теми

Дончев зове колегите си евродепутати да се обединяват по важни теми

Представителите на България в Европейския парламент могат да се обединяват по различни теми. Това каза по време на срещата на новите български евродепутатию водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде „Фокус”.

„Политиката е технологията и изкуството на спора, както и технологията и търсенето на съгласие. Когато говорим за различните европейски семейства, нека да напомня, че това не са враждуващи фамилии, това са по-скоро добри съседи, които понякога се карат – как да бъде разпределено общото домакинство”, каза той. По думите му, България би имала най-голяма полза, когато има добри представители в Европейския парламент, които участват адекватно в комисии и пишат добри доклади.

„В политиката не е страшен спорът, дори и той да е разгорещен. В Европейския парламент предимство има не този, който вика, а този, който има най-много аргументи. А всички имаме една тема, колко Европа иска.

Защо изборът е да искаме Европа, която се фокусира върху формата и размера на зеленчуците, да искаме Европа, която да коментира в какви бутилки трябва да бъде пакетиран зехтинът или искаме Европа, която по-скоро е силна в друго – когато е силна в момент на криза, за да може да реагира адекватно и силно”, каза още Томислав Дончев. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване