06/05/14 07:58
(http://radiomilena.com/)

ДПС иска предсрочни избори до края на годината. Сега е време за кафе, каза Местан

Идеята за пълен мандат не е път за стабилност. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на извънредна пресконференция на движението, предаде КРОСС. Той посочи три възможни варианта, които стоят пред правителството.

  1. Хоризонт на кабинета “Орешарски” до октомври 2015 г. и избори две в едно – местни и парламентарни.
  2. Избори догодина по това време.
  3. Избори до края на годината. Това ще рече мандат от още 4 месеца, оставка на кабинета „Орешарски” в края на септември – началото на октомври, предаване на властта на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори последната неделя на месец ноември или първата неделяна месец декември.

Нашите предпочитания са за вариант 3 – избори до края на година, заяви Местан с уговорката: „Не налагаме на никого тази позиция. Ако някой има по-добра идея, ние сме отворени към диалог, готови сме за разговори.

Местан подчерта, че изборът на вариант 3 не е продиктуван от вътрешнопартийни интереси, а от загриженост за страната. Той призна, че изборите не дават добри перспективи за кабинета “Орешарски”. Но не дават и причина за никого да изпада в еуфория, посочи той и така заяви готовност за коалиционни споразумения. Или с други думи, каза лидерът на ДПС – сега е време за кафе.

Той отбеляза един сериозен минус на този вариант – проблемът с бюджетната процедура, тъй като по Конституция бюджетът трябва да бъде внесен до края на месец октомври и да бъде приет до края на календарната година. А при този вариант това няма как да се случи. Тежък риск, каза Местан.

Сега е време всеки да поеме своята политическа отговорност. Ние днес решихме да го направим пред българските медии.

Лютви Местан оцени работата на министър-председателя Пламен Орешарски.

Публикувана на 06/05/14 07:58 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RIebGNkEKOc/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване