06/05/14 08:08
(http://www.klassa.bg/)

Мястото до прозореца най-желано в самолета

 Най-желаното място за пътуване е това до прозореца, като то се предпочита от 59% от пътниците. Това сочи анкета на една от нискотарифните авиокомпании, проведена сред 10 хил. пътуващи от 9 европейски страни. Данните показват, че 38 на сто избират креслото до пътеката. Влияние за избора на място оказват както националността, така и възрастта и придружителите.

 

Изследването показва още, че дясната страна на самолета е по-популярна от лявата, както и местата на 6-и и 7-и ред се продават най-бързо. Едва 3% предпочитат средната седалка. Според коментари на пътници любознателните или по-нервните туристи са склонни да избират прозореца, за да наблюдават какво се случва във въздуха. Младите пасажери предпочитат илюминатора, за да правят снимки. Тези, избиращи място до пътеката, ценят своето пространство и способността да се движат по време на полета – по-възрастни пътници, бизнес пасажери и хора с втори дом в друга страна.

 

Резултатите разкриват още, че седалката до прозореца се предпочита основно от жени под или на 25 години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване