06/05/14 16:31
(http://pik.bg)

Радан Кънев: Реформаторският блок е причината кабинетът да падне

Радан Кънев: Реформаторският блок е причината кабинетът да падне

Нашият изборен успех и нашите разкрития са основната причина за падането на кабинета "Орешарски", на което сме свидетели днес.

Това обяви на извънредна пресконференция говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев  малко след пресконференцията на лидера на ДПС Лютви Местан. По думите на Кънев искането на Местан е „опит на мафията да се препозиционира вдясно в лицето на ДПС”.

Според Реформаторите на България е нужно дясно-центристко управление. Ремонт на този кабинет и какъвто и да е било кабинет в рамките на този парламент не могат да решат проблемите на България, обяви Кънев. Ние сме за възможно най-бързо назначаване на служебен кабинет и провеждане на избори. Няма никакво съмнение че ББЦ е поредният продукт на мафията и опит тя да се позиционира директно във властта.

ДПС и ББЦ не мога да бъдат парньори не просто за нас, а за никой който държи на приличието, почтеността и законността в политиката. Нашата политическа цел е ДПС и ББЦ да не бъдат никакви политически балансьори. Това зависи от нашия успех, а не от никой друг, каза още Радан Кънев. Управляващите подготвят кражба за близо 5 млрд. лв. от проекта Южен поток, алармираха още реформаторите.

Според Димо Бечев в случая интересите на българските граждани се защитават от ЕК, която е констатирала неспазването на задължението за обществени поръчки и заплаши правителството със санкции. Заради кражбата на тези 5 млрд. лв. управляващите ще загубят 10 млрд. евро европейско финансиране за българските граждани за следващия програмен период, обясни Георги Ганев.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване