06/05/14 16:39
(http://pik.bg)

Убиец с доживотна присъда от Сандански се крие в Холандия, полицията го дири

Убиец с доживотна присъда от Сандански се крие в Холандия, полицията го дири

Оперативна информация, че дълго издирваният двоен убиец Антон Петковски - Нашко, който избяга от доживотната си присъда, е в Холандия, пристигна преди дни в полицейското управление в Сандански. Информацията за местонахождението му е надеждна, затова тя е подадена на Интерпол, откъдето незабавно са изпратени спец ченгета, които да претърсят страната на лалетата, съобщава struma.com.

През декември 2001 г. Нашко уби пред вилата му в благоевградското село Селище бизнесмена, собственик на комплекс "Космос" А. Христов и минути по- късно застреля извън селото съучастника си, криминално проявения Емил Николов - Мъдака.

Почти две години Нашко си живееше необезпокояван от никого тъй като местните криминалисти бяха пропуснали да го извикат като част от контингента за снемане за ДНК анализ на слюнка от маската на убиеца, намерена на мястото на престъплението. След почти 2 години неразкрито убийство, някой се сети да повика Нашко и ДНК пробите на слюнката по шапката го разкриха. Така, той бе задържан и процесът за двойното убийство продължи почти 10 години. Време, в което Нашко беше на свобода в Сандански. Няколкократно полицията предупреждаваше, че има вероятност той да се укрие, но решението бе на магистратите, които му подариха свободата. и дни преди да влезе в затвора той се изпари.

Повече от 2 години от Нашко нямаше следа. Той не е единственият килър от Сандански избягал от присъда, Интерпол издирва и санданчанинът Атанас Божинов, които пък от упор уби македонците-собственици на Илинденци Мрамор - Панче Бобевски и Трайчо Пренджов. Божинов ги застреля в дома им, години наред по време на процесите се правеше на невинен, обвинявайки криминалистите, че са го натопили. Невинен, обаче преди да чуе присъдата си на последна инстанция и той се изпари. Преследването му започна от Австрия, Германия, Нова Зеландия, сега се твърди, че е в Южна Африка. Години наред, обаче е на свобода, за него казват, че е успял да избяга със сменена самоличност.

За смях направи системата и един жесток престъпник, с видимо забавено умствено развитие, бащата на 2-годишния Сашко - Костадин Тасев от Сандански. Той бе осъден на 12 години затвор заради сексуални извращения с детенцето си. През януари тази година се разбра, че и той е изчезнал. Най-вероятно зад граница, за да се спаси от затвора, където такива като него -изнасилвачи, другите затворници очакват с нетърпение.

В съдебна зала Тасев ревеше: "Страх ме е от затвора, там ще се гаврят с мен", забравяйки, че обвинението срещу него е заради жестока гавра с детето му. Според полицията, той е зад граница, но не е стигнал по -далеч от Гърция.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване