06/06/14 11:41
(http://pik.bg)

Картините на художника Григор Велев проговориха в "Синьо небе - чисти мисли"

Картините на художника Григор Велев проговориха в "Синьо небе - чисти мисли"

Галерията за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental представи вчера изложбата на художника Григор Велев - "Синьо небе - чисти мисли"!

Стилното събитие стартира с песента „Не плачи“ на Ели Раданова и Камен Кацата

Ноти и маслени бои, различни поколения музиканти и художник, галерия в която не наблюдаваш мълчаливо картини… Така изглеждат платната на Велев, които бяха подредени майсторски от художничката Силвия Павлова.

"Художникът Григор Велев е чудесен академичен рисувач, притежаващ добра фантазия и тънко чувство за хумор. Авторът определено съумява да обогати сюрреалистичния си поглед върху света с по-новите средства на плаката, комикса и дизайна.
Той създава свежи композиции, в които човек, животно и природа хармонично и красиво съжителстват, като от време навреме, странни авторски решения деликатно намекват за бодлите на розите.
Колоритът е чист и ярък, и розовите слонове сякаш ни водят към райската градина. Картините на Григор Велев са като приятели, с които сякаш вече сме били - това е чистия свят на сюрреализма", обяви пред гостите Красимира Алексиева.

Гостите оживено коментираха, че картините са не само красиви и оригинални, но и изключително достъпни за отънелия джоб на сънародниците ни.

Григор Велев е член на СБХА. Има редица самостоятелни изложби и е бил част от проекта на Арт Рентал и Пепси „Събудете Стените Си“. Рисува в стил „Сюрреализъм” и ”Абстракционизъм”, като има картини в България, САЩ , Южна Корея , Италия и Франция.

В разгара на церемонията творецът подари една от картините си, която бе разиграна на томбола.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване