06/06/14 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Нямаме конфликт с Москва

 Между САЩ и Русия „няма конфликт относно Украйна“. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от Евронюз. Той допълни, че „конфликт няма, но има проблем, който трябва да бъде решен“. Първият дипломат на САЩ потвърди американската подкрепа за „демократичната власт в Киев“. На среща с новоизбрания украински президент Петро Порошенко във Варшава Кери поиска доказателства, че Русия е свързана със сепаратистките движения в източната част на Украйна. Ден по-рано руският президент Владимир Путин също настоя пред френската телевизия Те Еф 1 Западът да спре да сипе обвинения срещу Москва за кризата в Луганска и Донецка област, а да представи доказателства.

Кери трябваше да се срещне късно снощи с външния министър на Русия Сергей Лавров в Париж, за да обсъдят ситуацията в Украйна и в Сирия.

„Сегашната криза може да подейства оздравително на отношенията ни със западните партньори, като ги пренесе на по-чиста и по-здрава основа“, заяви Лавров на заседание на Руския съвет за международни отношения. „За съжаление, обаче, Западът все още възприема Русия преди всичко като съперник, а не като партньор, като тази линия се спазва след разпада на СССР“, подчерта външният министър. Той обобщи, че нова Русия се връща към своите традиционни ценности и Западът все по-малко я разбира.

Ново проучване на центъра „Левада“ показва, че антиамериканизмът сред руснаците е достигнал своя исторически максимум - 71% недолюбват САЩ. За сравнение в началото на 90-те години отрицателно отношение към американците са изпитвали 10% от жителите на Русия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване