06/06/14 06:39
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски: Никога не е късно за ново начало

 Носете знамето на националния отбор в сърцето си, пожела премиерът Пламен Орешарски на новите български европейски депутати по време на среща с тях в Централния военен клуб днес.

На влизане в Централния военен клуб премиерът отказа всякакъв коментар по актуални политически въпроси.

По-рано днес лидерът на ДПС Лютви Местан очерта няколко възможни сценария пред кабинета след евровота и обяви, че смята за най-удачен вариант правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка до четири месеца и до края на годината да се проведат предсрочни избори за Народно събрание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за незабавна оставка на кабинета. За възможно най-бързо назначаване на служебен кабинет и провеждане на избори настоява и Реформаторският блок. Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков днес повтори, че най-удачната дата за предсрочен вот е 26 октомври.

Премиерът Орешарски поздравява лидера на ДПС Лютви Местан на днешната среща с българските евродепутатиПремиерът Орешарски поздравява лидера на ДПС Лютви Местан на днешната среща с българските евродепутатиИзточник: Боби Тошев, БГНЕС

Вие ще работите в интересни времена, когато Европа в някаква степен е на кръстопът по отношение на тенденциите, които се наблюдават и бяха резултат от изборите – засилваща се вълна на евроскептицизъм и центробежни сили, коментира Орешарски пред евродепутатите.

Убеден съм, че ще намерите сили да засилите центростремителните, а не центробежните сили, призова той. В своето кратко приветствие премиерът обърна внимание на факта, че българската държава не е изпратила нито един депутат – евроскептик.

Пред нас стои и задачата да се поучим от миналото, заяви премиерът и съжали, че българите обичаме да разнасяме разногласията си извън страната. Никой не е спечелил от това, категоричен бе той.

Никога не е късно за ново начало, подчерта Орешарски и изрази надежди, че новите евродепутати ще намерят сили, умения и възможности да сложат необходимото за страната ново начало така, че в края на мандата да могат да кажат "Да, опазихме името и достойнството на нашата страна".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване