06/06/14 12:38
(http://pik.bg)

Разярен питбул нападна жена, уби две кучета на метри от училище

Разярен питбул нападна жена, уби две кучета на метри от училище

Изхвърлено бойно куче вдигна на крак живеещите около СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Дупница. Животното било много агресивно и нападнало жена, разкъсало две кучета и ранило трето, пише в. "Струма".

Едното убито куче било домашно, а другото бездомно, но върнато на улицата след кастрация и маркировка в приюта. Нападението на питбула станало в петък, но хората в района се притесняват, тъй като според тях не се прави нищо, за да бъде издирен стопанинът на агресивното животно, който явно се занимава с нелегални боеве с кучета.

В злополучния 30 май в полицията са получени десетина сигнала в рамките на няколко минути за случващото се на ул. "Крайречна". На мястото пристигнали две патрулки, а по информация на очевидци, полицаите са застреляли кучето. Вчера говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка уточни, че животното не е убито, а полицаите са го "изтикали в страни", след което е бил повикан служителят от общинския приют.

Преди пристигането на полицаите питбулът вече бил тежко ранен, както от схвадките с кучетата, така и от опитите на хората за ги разтърват.

"При пристигането ми на място полицаите бяха успели да избутат кучето встрани от къщите и хората. Кучето беше евтаназирано и погребано. Нямаше признаци на болест, ако някой се притеснява, че може да е било бясно, просто е било изключително агресивно. Цялото му тяло беше в белези от наранявания, но и от операции, което говори, че питбулът е използван за боеве.

Най-вероятно е изхвърлен заради напредналата му възраст", обясни служителят от приюта Георги Ценев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване