06/06/14 18:45
(http://pik.bg)

Томислав Дончев: Не ме интересуват закачките и кавгите в семейството на управляващата коалиция

Томислав Дончев: Не ме интересуват закачките и кавгите в семейството на управляващата коалиция

" Не ме интересуват закачките и кавгите в семейството на управляващата коалиция, в последните дни се случи каквото трябва. Въпросът е защо трябваше да бъде изгубена една година с управлението на едно слабо правителство, което направи куп поразии."

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Избори през септември са добър вариант. Колкото по-скоро бъдат проведени, толкова по-добре. Времето на този парламент и кабинет е изтекло – надявам се да не бъде удължавано изкуствено, добави той.

Попитан дали ГЕРБ ще се отзове на призива на Сергей Станишев, който днес обяви, че БСП започва консултации за провеждането на предсрочни парламентарни избори, Дончев каза:

Редно е да се водят консултации, но те не могат да се правят по кьошетата и кафенетата. Консултациите трябва да се водят в ясен формат и да са публични. Мястото за това е Президентството. Евродепутатът посочи, че е изненадан от днешното изявление на Станишев за задължителното гласуване.

Дончев подчерта, че е имало вариант да има референдум за въвеждането му заедно с евроизборите на 25 май. Следващият шанс е референдумът да се проведе заедно с предсрочните парламентарни избори, посочи той, като уточни, че за въвеждане на задължително гласуване задължително трябва да има допитване до народа. Томислав Дончев заяви, че не се представя вариант ГЕРБ да управлява заедно с ДПС или с БСП след предсрочните парламентарни избори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване