06/06/14 18:35
(http://pik.bg)

Фандъкова: Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община

Фандъкова: Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община

Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при проверката на изпълнението на проекта, свързан с обновяване на входа на София, откъм бул. „Ботевградско шосе”, предаде "Фокус".

Според Фандъкова, всички отговорно трябва да работят заедно за това, плащанията по проектите да бъдат възстановени, а не отговорността да се прехвърля „от болната глава на здравата”, защото всичко се стоварва върху кметовете. „ЕК ясно казва, че става въпрос за системите за контрол. Когато видите, че грешките, които се изтъкват са едни и същи за всички общини, значи грешката е системна. Има други решения, така че да се защитят проблемите, по които трябва да работим заедно”, допълни кметът. 

Във връзка със Спешната помощ, тя коментира, че това е ангажимент на държавата. „Вчера отидох с ясното искане, в скоро време механизмът да бъде намерен, а механизмът е финансов – да се увеличат заплатите на лекарите, за да може да има мотивация, да има хора, които да искат да работят в Спешна помощ, за да може екипите в София да са минимум 30 на първо време, а според мен трябва да са над 40 и се надявам този проблем да бъде решен. Ние сме готови винаги да помогнем с каквото можем и аз поех ангажимента за 4 екипа до 45 дни, както е по закон – да могат медиците да дават нощни дежурства в Спешна помощ”, каза още Йорданка Фандъкова. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване