06/07/14 08:18
(http://www.klassa.bg/)

Богатството на американците стигна $81,8 трлн.

 Богатството на американците удари нов рекорд през първото тримесечие на фона на ръстa на цените на жилищата и цените на акциите, пише The Wall Street Journal.

 

За първото тримесечие то се е увеличило с 2% и достигнало 81,8 трлн. долара - най-високото равнище в историята според последния доклад на Федералния резерв а САЩ. Данните не са коригирани спрямо инфлацията и ръста на населението.

 

Стойността на акциите и взаимните фондове, притежавани от домакинства, достигна 361 млрд. долара през последното тримесечие на 2013 г., докато цената на жилищните имоти се покачи повече от два пъти според данните на Фед.

 

Друг положителен знак от доклада е, че американците се чувстват малко по-благосклонни да теглят заеми. Ипотечните кредити са се свили с 0,9 на сто. Общата задлъжнялост на американските домакинства достига 108% от разполагаемия доход, което е спад от най-високото равнище от около 135% през 2007 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване