06/07/14 11:14
(http://radiomilena.com/)

В Англия арестуваха родители, защото детето им е дебело

Родителите на 15-годишно момче от английския град Кинг Лин са били арестувани, защото синът им е със свърхтегло. Момчето е високо 1,50 м, а тежи 103 кг., съобщава gramofona.com Полицията е на мнение, че 44-годишната майка и 49-годишният баща възпитават и отглеждат неправилно детето си. За случая сигнализирали лекари и учители. Педагозите били убедени, че родителите трябва да бъдат подведени под отговорност заради жестокото си отношение към детето. Те обаче смятали, че става въпрос за гени, тъй като всички в семейството били с наднормено тегло.

Бащата обяснил, че синът им се храни основно със зеленчуци, приготвени на пара, но въпреки това не отслабвал. Дали на родителите ще бъде потърсена наказателна отговорност не е ясно. Затлъстяването се превръща в един от основните задравословни проблеми във Великобритания.

Според данни на здравните власти около 28% от децата на възраст между 2 и 15 год. са със затлъстяване. Подобен проблем се наблюдавал дори и при домашните животни в Англия.

Това не е първият подобен случай в Обединеното кралство. През 2012 год. петгодишно момиче от Южен Уелс е било взето от социалните работници, тъй като тежало 66,1 кг. Това надвишава три пъти здравословното тегло на дете на тази възраст.

 

Публикувана на 06/07/14 11:14 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/15oJT-qzk08/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване