06/07/14 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Закриха комисията по стоковите борси и тържищата

 Държавната комисия по стоковите борси и тържищата ще бъде закрита, а функциите й се поемат от министъра на икономиката и енергетиката. Това стана вчера с приемане на промени в Закона за стоковите борси и тържищата. Дей-ностите, вменени от закона на комисията, ще бъдат прехвърлени на икономическото министерство, тъй като в неговия обхват се включва издаване на лицензи, удостоверения за регистрация и разрешителни за внос и износ, провеждане на превантивен и последващ контрол върху изпълнението на задълженията на лицензополучателите, а също така прилагане на мерките на търговската политика, свързани с вноса и износа на стоки. Предвидени са изменения на действащи разпоредби с цел засилване на контролните функции на организаторите на стокови тържища и на пазарите на производителите по отношение на качеството на продаваните храни, предаде БТА.

 

Част от измененията са насочени към защита на потребителите при продажба на небезопасни за здравето им стоки чрез осигуряване на възможност преди и към момента на осъществяване на съответна сделка да им бъдат предоставени придружаващите стоката документи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване