06/07/14 16:44
(http://radiomilena.com/)

Издават двутомник с оригиналните радиопредавания на Петър Увалиев

Двутомник с оригиналните радиопредавания на Петър Увалиев ще бъде издаден по повод 100-годишнината от рождението му, съобщи в Добрич Йордан Йорданов от Управителния съвет на фондация „Увалиеви”, цитиран от БНР.

Пред колектива на регионалната библиотека, в която е открит културен център на името на Петър Увалиев, Йорданов и дъщерята на Увалиев – Мила Рут разказаха как ще бъде отбелязана годишнината: „Цикъл от академични лекции в Софийския университет, ретроспективна кинопанорама на филмите, в които е участвал Петър Увалиев – било като режисьор, било като продуцент или сценарист. Много ни се иска да включа в тази програма и една изложба, която вече е пряко свързана с Добрич и с Центъра „Увалиев” тук, в Регионалната библиотека”.

В Добричкия културен център „Увалиев” се съхраняват повече от 3 хиляди тома от личната му библиотека.

„Баща ми имаше една лично негова територия – това е България. Искам да напиша книга „Червеният велосипед”, цикъл от приказки, които той ми разказваше всяка вечер за приспиване”, казва Мила Рут./КРОСС/

Публикувана на 06/07/14 16:44 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/hEsRnUQ3skU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване