06/07/14 10:55
(http://pik.bg)

Скандал! Юлий Москов: БСП чрез ДПС иска да удари турците

Скандал! Юлий Москов: БСП чрез ДПС иска да удари турците

"БСП иска чрез конфликта си с ДПС да удари българските турци. Което е абсурдно и опасно", това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия главният редактор на "7 дни спорт" Юлий Москов. Думите му са повод скандалното изказване на соцдепутата Красимир Янков в телевизионното судио, че възродителният процес е бил само смяна на именната система и нищо повече. 

Москов нарече премиера Пламен Орешарски "долен, мръсен бояджия и двуличник".

"Терминът "форма на етническо прочистване“ не е коректен. Все пак, връщаме се във време, в което социалното устройство в България е било малко по-различно. Става въпрос за въвеждане на именна система. Не са били карани хората да променят религиозните си убеждения. Това са наши братя, наши сънародници, които ние така сме ги приели и не сме демонстрирали нищо, което да отрича това, което казвам“, каза Красимир Янков.

"Ние като партия имаме своето поведение, отношение и сме го демонстрирали. Извинихме се за начина, по който са се случили в голяма степен процесите точно в този период, но все пак става въпрос за смяна на имената. И в момента има голяма част от българските турци, които си сменят имената, тръгвайки за Европа“, категоричен беше депутатът от Коалиция за България.

"БСП се върна към истинската си същност. Тя произхожда от БКП. И сега показа истинското си лице", пояснси лидерът на РЗС Яне Янев. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване