06/07/14 08:40
(http://pik.bg)

Фестивал на розето започва в Казанлък

Фестивал на розето започва в Казанлък

Фестивал на виното „Розе” се открива днес от 9 часа във фоайето на НЧ „ Искра” в Казанлък. Проявата е част от Празника на розата. Инициативата е съвместна на Община Казанлък и частна фирма.

Идеята за този фестивал е на Анна Дундакова – ландшафтен архитект от Казанлък. За четвърта поредна година, в продължение на два дни - 7 и 8 юни, майстори на виното и сомелиери ще дегустират и предлагат най-добрите вина от последната реколта, както и вино, приготвено от традиционни български сортове.

7 юни е и вторият ден на Международния фолклорен фестивал, в който тази година участват музикални и танцови формации от България, Македония, Русия и Унгария .

Една от традиционните прояви за Празника на розата е изложбата – дегустация на традиционни хлебни изделия „ Хлябът на българина – обред, бит и вяра”. Тя е с начален час 17 в залата на Информационния център в Казанлък.

Мажоретно шоу, Автоизложение на нови коли, XXIV конкурс за детска песен и Зумба демонстрации са останалите прояви в Програмата на Празник на розата 2014 за 7 юни. Денят ще завърши с Фолклорен концерт на Николина Чакърдъкова на пл. „ Севтополис”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване