06/08/14 12:00
(http://pik.bg)

Върнаха от оня свят руснак, пил водка, ракия и вино на Кранево

Върнаха от оня свят руснак, пил водка, ракия и вино на Кранево

Руски турист е припаднал от препиване в луксозен ресторант в Кранево в събота около 1 ч, пише intrigi.bg. Само бързата намеса на лекарски екип, който пристигнал с линейка и го реанимирал, го спасила от смърт.

Летовникът разпускал с компания, като изпил доста голямо количество ракия, вино и водка. „Щеше да строши уреда, който замерва съдържанието на алкохол в кръвта, ако бяхме направили изследване“, коментира медик, участвал в спасителната акция.

При пристигането на екипа докторите установили, че пациентът – на възраст малко под 50 години, не диша. В линейката той бил интубиран, за да го върнат от оня свят. След манипулацията руснакът бил транспортиран до частна клиника на Златни пясъци и там останал 7-8 часа на системи. „Сега е добре и вече трябва да се е прибрал в хотела си“, каза медиците.

Алкохолното лято по Северното Черноморие е започнало още по абитуриентските балове. Тогава доктори спасявали припаднали от препиване германски абитуриенти, които отбелязвали зрелостта си у нас.

Вече има и 2-3 случая с тежко препили руснаци и скандинавци. Обикновено прекалилите се поставят на системи с витамини, а ако в резултат на злоупотребите с концентрирани и други напитки се е стигнало до мозъчен оток, се добавят и кортикостероиди, допълниха специалистите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване