06/09/14 14:15
(http://pik.bg)

Бареков: Плевнелиев да включи ББЦ в консултациите за вота

Бареков: Плевнелиев да включи ББЦ в консултациите за вота

Президентът да разшири формата на консултациите за датата на предсрочния вот, като включи в тях и "България без цензура". Това настоя Николай Бареков на среща на новоизбраните евродепутати с Росен Плевнелиев. На нея държавният глава е изпратил решаването на този въпрос в парламента.

"Политическата ситуация е променена след евровота. Има една загинала партия и две нови формации – коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден и Реформаторския блок", обясни лидерът на ББЦ. Засега Плевнелиев праща консултациите в парламента, като на срещата е маркирал края на септември и началото на октомври като възможни за предсрочни избори. Ако парламентарно представените сили се провалят в консенсуса, Плевнелиев да влезе в ролята си на обединител и да събере всички партии, получили висок вот на евроизборите - те да постигнат съгласие за датата на изборите, за изхода от политическата криза и за избор на еврокомисар, призова Бареков.

За служебното правителство той посочи, че очаква отново да се случи старият сценарий – президентът сам да го нареди. "БСП се опита да пробута Станишев за еврокомисар с ресор Външна политика. За нас това е нелепо и няма как да се случи", категоричен е Бареков. На срещата той е повдигнал въпроса за постоянното отсъствие на Станишев и попита в нелегалност ли е минал.

При президента днес е обсъдено и замразяването на "Южен поток". Той трябва да се строи, но по нови правила, смята Бареков.Сега правилата се определят от няколко проруски партии и единственото, което ги мотивира са комисионните. Всички гледат във фирмите на ДПС, а половината от фирмите са свързани с Борисов. Те взеха поръчки за милиони по негово време и сега се канят да строят "Южен поток" по тези правила с Генадий Тимченко насреща, който има забрана да влиза в САЩ. Неслучайно само Борисов го викат в САЩ да му дърпат ушите", коментира лидерът на ББЦ. "Южен поток" няма да се строи от "Атака" и БСП. Ще го строим аз и Джамбазки", заяви Бареков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване