06/09/14 08:30
(http://pik.bg)

Министерство на отбраната забрани продажбата на техника и оръжие

Министерство на отбраната забрани продажбата на техника и оръжие

Официална информация за предстояща продажба на оръжие, боеприпаси и техника от страна на военната фирма "Снабдяване и търговия - МО" ЕООД повече няма да бъде подавана, обявиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На 28 май 2014 г. на страницата на фирмата бяха качени осем обяви за търгове с тайно наддаване за авиационна техника, бронирана техника, мини и още една дузина видове резервни части и оръжие и друга техника.

На въпрос на "Труд" какви количества от изделията и на каква първоначална цена се продават, от пресцентъра на МО бе обяснено, че такава информация не може да бъде дадена, тъй като дружеството има вътрешни правилници от лятото на 2013 г. Те налагат количествата на номенклатурите и цените да бъдат давани единствено на търговците. Една от обявите за търг бе отново за продажба на старите немски танкове "Майбах" и части за тях. След въпрос на "Труд" обявата беше свалена, а от МО обясниха, че има запитване от музея в Ямбол дали тези машини не могат да бъдат дарени.

Ден преди да бъде засекретена информацията за предстоящите на 28 май търгове, пресцентърът на МО информира, че през миналата година не са продадени части от "Майбах". А обявените за продан през януари т.г. 50 БТР-и са изтъргувани за 324 000 лева с ДДС.

През последната една година е получавана много пъти информация за търгове, продажба, цени на оръжие и техника, предлагани от "Снабдяване и търговия - МО". Дружеството преживя няколко скандала и за половин година там бяха сменени 5 директори. Сега то се оглавява от Димитър Минев. В момента дружеството се наблюдава от зам.-министър Неджми Али, който бе избран за евродепутат от ДПС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване