06/09/14 22:34
(http://pik.bg)

Топенергиен експерт на Русия: Проблемът "Южен поток" е дело на САЩ

Топенергиен експерт на Русия: Проблемът "Южен поток" е дело на САЩ

България внезапно обяви, че прекратява работата по „Южен поток”, понеже ЕК е отправила искане за проверка на условията по провеждане на конкурса, при който са били избрани изпълнител и оператор на газопровода. След това неочаквано натам залитна и никак не зависещата от заповедите на Европейската комисия Сърбия, с мотива, че без България проектът става безсмислен. Действията на балканските държави се обясняват с намесата на САЩ, убеден е генералният директор на Фонда за национална и енергийна сигурност на Русия Константин Симонов, предаде Вести ФМ.

„Българската политика за съжаление все повече започва да напомня украинската политика, където десет пъти сменят гледната си точка. Изобщо, ситуацията не е добра. Премиерът се среща с американски политици и след това прави изявление, че прекратява проекта. Буквално няколко дни преди това, представителите на неговото правителство, в това число и министърът на енергетиката, говореха за това, че проектът не нужен и важен и че те задължително ще го реализират”, заяви Симонов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване