06/10/14 11:51
(http://pik.bg)

"Атака": Допуснахме юридически неточности в сигнала срещу партията на Бареков

"Атака": Допуснахме юридически неточности в сигнала срещу партията на Бареков

"Атака" вчера съобщи, че е изпратила сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров "за серията закононарушения на "България без цензура", видни от публикувания отчет за дарителите за предизборната кампания". От партията на Николай Бареков му отговориха, че "след грандиозния провал, който претърпя на изборите, Волен Сидеров е принуден да изпълнява най-долните политически поръчки, за да спечели дребни облаги." И нарекоха сигнала "неграмотен и абсолютно неоснователен" /виж в "Още по темата"/

На редакционната ни поща днес се получи писмо от адвоката на "Атака" Владимир Павлов. В него се казва:

Във връзка с изявлението на г-н Бареков, КП ББЦ, по повод подадентие от Миглена Александрова сигнали до Главния прокурор на РБ и Сметната палата за извършени нарушения от КП ББЦ:

Сигналите подадени от Миглена Александрова, народен представител в 42-то Народно събрание не са изготвени от нея. Зад тяхното изготвяне седи юридически екип, който в мое лице е допуснал технически неточности в цитираните текстове на Изборния кодекс. Тази “фатални” неточности, за които не носи отговорност подателя, а изготвилият сигналите вече са отстранени. Важно е да се отбележи, че в сигналите са обсъждани допуснати нарушения на действащите разпоредби на актуалния Изборен кодекс.

По-същественото е, че тази полемика има за цел единствено да измести фокуса от съдържанието на сигналите. Същите не са клеветнически, тъй като се базират на официално публикувани данни на страницата на Сметната палата, от които са видни допуснатите закононарушения. На второ място, тези данни се подкрепят напълно от многобройните репортажи, интервюта и журналистически разследвания, получили огромен обществен отзвук по време, а и след предизборната кампания на КП ББЦ, които са приложени към сигналите.

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване