06/10/14 11:15
(http://pik.bg)

Валя Ахчиева снима тайно "Порт Бургас", прозират интереси на ПИБ

Валя Ахчиева снима тайно "Порт Бургас", прозират интереси на ПИБ

Тайни авиоснимки са направени на частното пристанище „Порт Европа” в Бургас, което е гранична зона и тук това е недопустимо. Кадрите са снимани от частен самолет, пилотиран от лицето И.З., а на борда е била качена журналистката от БНТ Валя Ахчиева, разкрива "Флагман".

На 4 юни, около 12,30 часа, свидетели забелязали, че над граничния обект, който при това е външна граница на Европа, прелита частен самолет „Tecnam P-92”, снишен опасно ниско над земята, за да бъдат кадрите още по-ясни.

Ооще от средата на месец май журналистката прави трескави опити да се сдобие на всяка цена с въздушни кадри на частния порт и търси пилоти, които да й помогнат в тази авантюра, припомня изданието. Тогава тя се свърза със строителния предприемач Гико Ковачев, който има самолет на летище край Слънчев бряг. Бизнесменът категорично й отказал, тъй като няма право да лети над големи градове и места, където има струпване на много хора, тъй като това може сериозно да застраши живота им. Той обаче призна, че не всички от колегите му спазват законите за въздухоплаването и винаги може да се намери човек , който да се съгласи на такъв опасен и незаконен полет.

Все още не е ясно защо журналистката се впуска в такива рискови въздушни операции, за да се сдобие с авиоснимки на частния порт и защо те са й необходими.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване