06/10/14 19:27
(http://pik.bg)

Гуцанов: Решаваме мъдро и неемоционално

Гуцанов: Решаваме мъдро и неемоционално

За изненада и дума не може да става, защото ние сме обсъждали всички варианти. Всяка нормална партия би постъпила така. Така Борислав Гуцанов коментира в ефира на БНТ решението на лидера на столетницата да поиска избори до края на юли. Той заедно с колегите си участва на срещата на Националния съвет на левицата.

Знаете резултатите от евроизборите и мисля, че това е нормалният подход. Относно самата дата, възможно най-бързият изход е този, по думите му. Продължава все още Националният съвет и няма да приключим в близките 2 часа, което отново доказва, че единствената демократична партия е БСП, каза той. На въпрос ще има ли вот в полза или против Станишев, Гуцанов посочи: „Мисля, че Националният съвет ще даде своят глас за предсрочни избори с председател Сергей Станишев. Все пак да изчакаме дебата и решението на Националния съвет на БСП“. Аз не считам, че в момента трябва да се гледат вътрешнопартийните интереси.

Държавническият подход е правилният. Никой не очакваше подобни развития преди няколко месеца. Решенията трябва да бъдат изключително мъдри и неемоционални, добави Борислав Гуцанов. В никакъв случай няма пълно единодушие в съвета. Има рзличния виждания, различни мнения и това е ценното в БСП - че в крайна сметка има различни мнения по въпросите. Това е голямата разлика между нас и другите формации, отбеляза Гуцанов.

Премиерът Пламен Орешарски се е изказал относно много неща, които са се случили тази година, стана ясно още от думите на Гуцанов, който обаче отказа да конкретизира думите на министър-председателя.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване