06/10/14 07:38
(http://www.klassa.bg/)

Дни преди Световното първенство по футбол: Транспортен хаос в Сао Пауло

 Футболни фенове, пристигащи в бразилския град Сао Пауло за световното първенство, бяха посрещнати от страшни задръствания и забавяния на транспорта, след като полицията използва сълзотворен газ срещу стачкуващи работници на метрото броени дни преди откриването на турнира, предаде Ройтерс. 

Частичната стачка на работниците от метрото е на път да продължи за пет дени, а местните власти и профсъюзните лидери не успяха да постигнат споразумение на среща снощи. 

Въпреки това засега стачката е прекратена, докато синдикатите разговарят с властите. 

По думите на представител на профсъюзите обаче, ако 60 членове на организациите, които са загубили работата си, не бъдат възстановени на работните си места, стачката ще продължи в деня на откриване на Световното първенство.

Протестните действия още повече засилват

сериозните опасения дали бразилското правителство е в състояние да овладее

уличните демонстрации и други надигащи се трудови спорове, така че да не допусне подобни събития да застрашат световното първенство по футбол, което започва в четвъртък с мач между Бразилия и Хърватия именно в Сао Пауло. 

Стачката на работниците от метрото предизвика огромни задръствания и причини сериозни забавяния в пристигането на фенове в града. Мнозина трябваше да чакат близо два часа на опашки за таксита на международното летище, а придвижването до хотелите им отне още два-три часа, много повече от обичайното. 

Сао Пауло, който е финансовото средище на Бразилия, ще бъде домакин на още пет срещи след мача на откриването, включително на един от полуфиналите. 

Бразилия е подложена на

критики у дома и в чужбина за това, че не е завършила важни инфраструктурни проекти навреме. 

Очаква се в крайна сметка домакинството на световното първенство да мине добре, но много бразилци са недоволни от големите разходи и от това, че още не всичко е готово, отбелязва Ройтерс. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване