06/10/14 15:19
(http://pik.bg)

Индустриалците призоваха ГЕРБ да оттегли вота на недоверие

Индустриалците призоваха ГЕРБ да оттегли вота на недоверие

Призовавам ГЕРБ да оттеглят вота на недоверие, който е внесъл в парламента, защото се изправяме като държава в странната ситуация на търговец, който е сложил на тезгяха една стока и в същото време обяснява на всички колко е лоша тази стока. Това заяви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал след Тристранната среща пред журналисти.

„Когато продаваш облигации за 3 млрд. не се караш в парламента кой по-лошо е управлявал публичните финанси и кой по-лошо е управлявал външния дълг. След като на всичкото отгоре той от последните няколко правителства управлява не толкова лошо и затова свидетелстват лихвените равнища, при които България пласира облигации. Те са най-ниски в Централна и Източна Европа, а и в Южна Европа. Те са по-добри условия от тези, при които Италия пласира външен дълг, от тези, по които Испания пласира облигации”, допълни той.

„В един такъв момент, когато така или иначе трябва да се направи тази емисия и стъпката се направи за нейното пласиране – договори с банки, решение на парламента затова, в парламента да се обсъжда този въпрос не води до подобряване на условията, при които ще се пласира тази емисия”, коментира Велев.

Велев обясни, че след като целта на всеки вот е да се свали едно правителство и след като е ясно, че това си отива, след като никой не го подкрепя, няма смисъл от тази дискусия. „По-добре да се използва ефективно малкото оставащо парламентарно време, за да се свършат най-важните и неотложни неща от парламента”, каза още Васил Велев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване