06/10/14 22:02
(http://pik.bg)

Катя от Варна употребявала марихуана преди да се метне в морето

Катя от Варна употребявала марихуана преди да се метне в морето

От 15 дни всяка вечер Катя се напушваше с марихуана. Не знаем дали преди това е употребявала дрога, но това явно я уби. По принцип не пиеше алкохол, понякога си позволяваше само чаша вино. Така приятели на удавилата се в бурното море във Варна Катерина Кънева коментираха трагедията, която се разигра миналия четвъртък около 3,30 ч на Рибарския плаж, пише "24 часа".

Преди да хвърли стол от затворено барче, Катя е била в друго крайбрежно заведение. По време на скока сред вълните барман от трета кръчма я видял в проливния дъжд и се опитал да я спре. Не успял, обаче чул последните думи: “Ще се давя!” Малко по-късно жената излязла пред погледите на зяпачи от съседна дискотека - човекът си помислил, че всичко е наред и това е просто пиянска история.

Вероятно мощна вълна и коварни течения са завлекли Катерина обратно в морето. Тялото се появи за кратко на следващия ден до мястото, откъдето бе скочила. Веднага водолази и катер на Морския спасителен център започнаха издирване, но бурното море прибра обратно жертвата. Едва в понеделник около 16 часа тялото изплува до бара, в който се е забавлявала. “Тялото беше без дрехи”, свидетелства дежурният спасител Азата. Според съдебни медици няма улики за насилствена смърт - има леки наранявания, но те вероятно са от лашкането 5 дни във водата. Във фаталната вечер, когато била в заведение на алеята, Катя се държала странно според свидетели.

Наложило се персоналът да я отпрати заради агресивното поведение. След разпознаването, което е направено от родителите, няма съмнение относно самоличността на младата жена. Татуировката и гривната от мъниста бяха сигурен знак за разследващите, че това е издирваната.

Смъртта е настъпила от удавяне след нахлуване на вода в белите дробове - това са първите резултати от аутопсията. Взети са проби за алкохол и наркотици, които ще бъдат изпратени за изследване в лаборатория в София.

Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство от неизвестен извършител, каза вчера говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова.

“Катя беше много лъчезарна. Има син Матей, на 1 г. Бяха приятели със сина ми, много съм разстроена, молих се до последно дано не е тя”, каза известна варненска лекарка. “Беше съседка на внука ми. По едно време той ми каза, че Катя я няма от два дни, и се усъмнихме, че е скочилата в морето”, призна шефът на варненските спасители Лаврентий Силов.

Според приятелите напоследък тя имала периоди, в които като че ли полудявала, изпадала в криза и казвала, че говори с мъртвите. Те обаче категорично отрекоха информацията, че Кънева е имала психични проблеми и биполярно разстройство. Последната работа била във варненско казино.

В кооперацията, в която живеят родителите на ул. “Цани Гинчев”, нямаше никого - хората бяха извикани за разпознаване. Катя живеела с приятеля си Константин в Лондон, а детото им било оставено на грижите на бабите и дядовците. През зимата се прибрала при малкия Матей, който наскоро направил 1 г.

Косьо се върнал за Великден и си тръгнал обратно за Англия в края на май. Тя обаче останала във Варна да урежда документи. На 18-и е трябвало да се прибере при мъжа си.

Катя и Константин били добри сърфисти и са познати в училището по този спорт, което е точно до мястото на разигралата се драма. “Плуваше много добре. Всяка сутрин излизахме в морето точно в този район. Кой може да предположи, че това ще се случи”, казаха техни колеги от клуба.

Барманът, който подгонил Катя, е в шок от трагедията. Казва, че от отсрещната дискотека гледали давещото се момиче и никой не реагирал. Самият той не можел да скочи във водата, защото 3 пъти се давил на плиткото.

В едно заведение сме компания от хора, някакво пияно момиче се дави, предавали на живо около 4,15 часа клиентите на дискотеката на аверите си. Никой не се наел да помага.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване