06/10/14 06:31
(http://www.klassa.bg/)

На море чак през август

 Лятото ще бъде като това през 2005 г. ­ с повече валежи. Юни ще остане дъждовен до края и не е подходящ за море. Най-добре е да изчакаме август, каза пред BNews метеорологът Петър Янков и предупреди, че сбъдването на дългосрочните прогнози е 60-70%.

 

Най-много дъжд ще се излее между 10 и 20 юни, след което най-после ще започне един по-продължителен и сравнително по-сух период. Средните температури през юни ще се движат между 21 и 26 градуса. Облаците и лошото време няма да си отидат и през първата половина на юли, когато също ще вали. Чак в средата на месеца ще започне период с повече слънце, подходящ да се почива на море, който ще продължи и през август и септември. Средните температури за юли ще бъдат малко по-високи – 22 26 градуса, тоест близки и все пак с 1 ­ 2 градуса по-ниски от климатичните норми.

 

„Това са валежи с краткотраен характер, които на метеорологичен жаргон наричаме "петнисти валежи", и специално по морето те бързо отминават. Те се изсипват на определени площи ­ на едно място падат 100 литра, а на друго ­ 20 литра, но нямат никакъв стопански ефект и са разрушителни като буреносни облаци", обясни метеорологът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване